Karadeniz’de Petrol İçin Ruhsat Başvurusu: Gözler Filyos’ta
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Karadeniz’deki petrol arama ruhsat sahasında tespit edilen petrollü arazi için işletme ruhsatı başvurusunda bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Resmî Gazete’de yayımlanan ilanıyla duyurulan süreç, bölgedeki enerji hamlelerine yeni bir halka ekledi.
Öne Çıkan Detaylar
-
TPAO, C26 paftasındaki 56 bin 774 hektarlık alan için 16 Eylül tarihinde işletme ruhsatı başvurusu yaptı.
-
Söz konusu girişim, Karadeniz’deki C26, C27, D26 ve D27 paftalarını kapsayan geniş arama ruhsatı sahası üzerinde gerçekleştiriliyor.
-
Sakarya Gaz Sahası’ndaki doğal gazın işlenip karaya çıkarıldığı Filyos, yeni petrol çalışmalarıyla birlikte stratejik önemini bir kat daha artırıyor.
-
Uzmanlar ve yerel dinamikler, olası bir petrol keşfinin Filyos üzerinden karaya taşınmasının bölgede büyük bir istihdam olanağı yaratmasını bekliyor.
Bu gelişme Zonguldak ve çevresinde yakından takip edilirken, Filyos’un Türkiye’nin enerji üssü olma yolundaki rolünü pekiştirmesi bekleniyor.
