Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yerel Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KKTC’den Zonguldak’a Yaban Mersini Serüveni

Hobi Olarak Başladı, Hayatına Yön Verdi: Psikolog Kaymak’tan Yaban Mersini Üretimi

Hobi Olarak Başladı, Hayatına Yön Verdi: Psikolog Kaymak'tan Yaban Mersini

KKTC’de Başlayan Yaban Mersini Tutkusu Zonguldak’a Taşındı: Psikolog Selçuk Kaymak’ın Toprakla Terapisi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde görevli psikolog Selçuk Kaymak, öğrencilik yıllarında KKTC’de tanıştığı yaban mersininin lezzetini unutamadı. Bu tutkusunu toprağa taşıyan Kaymak, babasına ait iki dönümlük bahçede Litvanya’dan getirttiği özel toprak ve İstanbul’dan temin ettiği fidanlarla yaban mersini üretimine başladı.

31 yaşındaki Selçuk Kaymak, şehir hayatının stresinden uzaklaşmak ve doğayla bağ kurmak için bu projeye giriştiğini belirtiyor. Geçen yıl ilk hasadını alan Kaymak, işinden arta kalan zamanlarını bahçesinde geçirerek adeta terapi yapıyor.

Kaymak, üretime ticari bir amaçla başlamadığını vurguluyor: “Kesinlikle ticari amaç gütmüyorum. Aileme kazancı oluyor. Benimki hobi, zaman geçirme. Mesleki olarak söylersem, benim terapi yöntemim. Doğa bizi gerçekten tamir ediyor.

Bin fideyle başladığı bu serüvende, her fidanı tek tek tanıdığını ve onların durumunu takip ettiğini söyleyen Kaymak, inanmanın başarmanın yarısı olduğunu da ekliyor. Onun bu azmi, toprağın şifalı gücünü ve hobinin insan hayatına kattığı değeri gözler önüne seriyor.