Kızılay Başkanı Taraf Olmaz…
Yerel basının bir kenti ne kadar iyi tanıdığı; bulunduğu bölgede ticaretinden siyasetine, derneklere ve Kızılay gibi toplumun tüm kesimlerini kucaklaması gereken kutsal bir kurumun taşıdığı sorumluluğu ve tarafsızlık ilkesini bilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Gazetecilik; kamusal faydayı gözeten, toplumun sesi olan ve her kuruma eşit mesafeden bakabilen bağımsız bir meslektir. Şimdi, Kızılay gibi ortak payda sayılan bir yapının yönetiminde yer alan bireylerin de tüm kesimlere, özellikle de kamuoyunu bilgilendirme görevini üstlenen yerel basın mensuplarına tamamen eşit, kucaklayıcı ve adil yaklaşması gerekir. İletişimin kopması veya bir kesimin ötekileştirilmiş hissettirilmesi, kurumların toplum nezdindeki kapsayıcılığına ve güvenine zarar verir.
Kızılay Başkanlığı gibi saygın ve tarafsız kalması gereken makamlar, şehrin tüm dinamiklerine eşit mesafede durmayı gerektirir. Şehrin habercileri, kamusal yarar sağlayan her iyi çalışmanın ve iyilik hareketinin zaten doğal birer destekçisi ve gönüllüsüdür. Köşe yazarlığı veya emeklilik planları ile toplumsal sorumluluğu yüksek kurumsal makamların sınırları doğru çizilmelidir. İletişimde ötekileştirme veya yok sayma refleksi geliştiğinde, basının da haklı olarak mesafeli durma hakkı doğar.
Çaycuma basınının ortak hislerine tercüman olan bu sitem dolu tavsiye ve uyarı, kurum temsilcilerinin diyalog kanallarını açık tutmasının ve adil duruş sergilemesinin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösteriyor.
Kıymetli Kızılay Başkanım, Kızılay bir şehrin ortak değeridir. Bu kurumun başına geçen için de şehrin bütün basın çalışanları birer Kızılay gönüllüsüdür. Emekli olup Kızılay başkanı oldun, iyi hoş ama yaptıkların yapacaklarına teminat olursa seninle işimiz zor. Başkan arkadaşımıza tavsiyem; tüm biriktirdiğin anılarını kitap yazarak topla, istersen bir gazetede köşe yaz.
Bizi öteleyeni, bizi dikkate almayanı biz de almayız. Bunu Çaycuma’da gazetecilik yapan herkes adına söylüyorum. Gazetecilik merakın varsa her gazetede yaz, hepsine eşit ol ya da Kızılay gibi saygın bir kuruma başkan ol. Kızılay başkanının görevi, bulunduğu ilçede tek bir internet sitesine güç ya da destek vermek değil, tüm basın kuruluşlarından destek görmektir.
Umarım bu uyarıyı dikkate alırsınız.
