Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Jandarma’dan TOKİ Dolandırıcılarına Karşı Kritik Uyarı

“Kura Çıktı” Yalanıyla Dolandırılmayın!

"Kura Çıktı" Yalanıyla Dolandırılmayın!

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı, son dönemde sosyal medya, internet siteleri ve SMS üzerinden artış gösteren TOKİ bağlantılı dolandırıcılık faaliyetlerine karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Dolandırıcıların, “TOKİ Sosyal Konut Kura Sonucunuz Açıklandı” şeklindeki sahte içerikler ve bağlantı linkleri aracılığıyla vatandaşları hedef aldığı belirtildi. Bu yöntemle kişisel verileri ele geçirmeye çalışan veya para talebinde bulunan suç şebekelerine karşı uyarıda bulunan Jandarma, bu tür içeriklerin “oltalama” (phishing) yöntemi olduğunu vurguladı.

Vatandaşların, tanımadıkları numaralardan gelen linklere tıklamamaları ve banka/kart bilgilerini kesinlikle paylaşmamaları gerektiği hatırlatıldı.