Çaycuma.org Haber Tarihi-Saat: 14.02.2016 17:12:58

Ölüm Yolunda Eylem..! - 0

Türkali-Göbü Köyü arasında kalan karayolunda eylem...


Bu Haberi Facebook'ta Paylaş




Ölüm Yolunda Eylem..!

Zonguldak-Filyos arasında kalan ve Türkali ile Göbü Köyü arasında kalan yolda toplanan kalabalık, “Ölüm Yolu” diye adlandırılan yolda dev Türk Bayrağı ve pankart açarak yolda eylem yaptı. Çatalağzı ve Muslu, Göbü ile Türkali köyü ve beldelerinin yanı sıra Kilimli ilçesinden ise katılımın yoğun katılım olduğu yolda tepkiler çığ gibi oldu.

Geçtiğimiz gün “Ölüm Yolu”nda meydana gelen kaza sonucu oğlunu kaybeden acılı baba Bahri Yeniay burada yetkililere seslenerek yola bir an önce bariyer ve gerekli önlemlerin alınması talep etti. Baba Yeniay; “Ölen gençlerden Murat Yeniay’ın babasıyım. Biri 19 diğeri 22 yaşında iki tane pırlanta gibi gencimiz gitti. Daha kaç tane gencimiz gidecek. Kim duyacak bizim sesimizi. Burada her sene üç kişi beş kişi ölüyor. Yazık günah değil mi bu insanlara? Köpekler ölse bütün hayvan hakları ayağa kalkıyor. Bu insanlar hayvan mı daha kaç kişi ölecek? Daha benim oğlum askere gitmedi. 19 yaşındaydı. Kayıp ilanı verdik. Sonra arkadaşlar haber vermiş, oğlumu sonra bulduk. Benim oğlum iki gün sonra denizden çıktı. Kaç kişi daha gidecek? Kim duyacak bizim sesimizi? Bağırmamız mı lazım? İsyan mı etmemiz lazım? Yazık değil mi? Her şey koltuğu kapana kadar” diye konuştu.

BAŞKA CANLAR YANMASIN DİYE BARİYER İSTEDİLER

Çatalağzı Merkez Mahallesi Muhtarı Murat Karayavuz Ve Göbü Köyü Muhtarı Musa Güçlücan yolda önlem alınmasını istedi. Muhtarlar ortak açıklama yaparak tepkilerini şu şekilde aktardı; “Bu yolun en çok acısını yaşayan benim. Çok uğraştık. Türkali muhtarımızla, Filyos Belediye Başkanımızla çok uğraştık. Bu yolu genişletmek için çabaladık. Şu anda genişletmesi yapıldı. Kenarlarına istinat duvarları yapıldı. Bizim en çok istediğimiz arabaların uçmaması için yol kenarına bariyer yaptırmaktı. Görüyoruz Filyos’un öbür tarafında düz yola yapılan bariyerlerin masrafına yazık değil mi? Ne amaçla yapıldı? Onun ihalesini kim yaptı? Burada bu kadar gençler hayatını kaybederken cenazemiz olurken orada hiçbir kaza olmamasına yol kenarına bariyer yapılıyor. Eğer bu yolu Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız görse belki de trafiğe kapatır. Fakat onlara haber verecek olan bizim de burada beş yılda bir seçtiğimiz milletvekilleridir. Ben onlara sesleniyorum. Lütfen beş milletvekili bir araya gelip de şuraya beş kilometre yere bariyer yaptıramıyorsa beş sene sonra seçimlerde tekrar gelip de burada halktan oy istemesin.”
Kalabalık daha sonra burada1 dakikalık saygı duruşunun ardından ellerinde pankartları yolun kenarına bırakarak olaysız bir şekilde dağıldı.

(Haber-Foto: Anıl TAŞKIRAN)














Haber: CUMA
Hit: 18341


 

 

 

 

  Bu GRUPTAKİ HABERLER
Çaycuma Kent Ormanı Vatandaşların Gözdesi Oldu
Çaycuma Kent Ormanı Vatandaşların Gözdesi Oldu
Çaycuma'ya Hayran Kaldılar, Seneye 40 Kişi Geliyorlar
Çaycuma'ya Hayran Kaldılar, Seneye 40 Kişi Geliyorlar
Çaycuma Oryantiring Şampiyonasına Hazırlanıyor
Çaycuma Oryantiring Şampiyonasına Hazırlanıyor
Çaycuma'da Miniklere Trafik Eğitimi
Çaycuma'da Miniklere Trafik Eğitimi
Batı Karadeniz Yatırımları Ankara'da Ele Alındı
Batı Karadeniz Yatırımları Ankara'da Ele Alındı
Çaycuma'da Çocuklar Pedallarıyla Şenlendi
Çaycuma'da Çocuklar Pedallarıyla Şenlendi

 



 
 

Bu Haberi Facebook'ta Paylaş

 

 

 

 

www.caycuma.org

  

© Yasal Uyarı