Çaycumaspor kendi sahasında Gelikspor takımını konuk etti. Karşılaşma 0-0 biterken, maçın bitiş düdüğü ile ortalık karıştı.
Dostlukla başladı, olaylı bitti!
Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig Play-Off karşılaşmasında Çaycumaspor kendi sahasında Gelikspor takımını konuk etti. Karşılaşma 0-0 biterken, maçın bitiş düdüğü ile ortalık karıştı.
Deplasmanlı Süper Amatör Lig Play-Off karşılaşmasında Çaycumaspor, Gelikspor ile karşı karşıya geldi. İlk yarının 29. dakikasında yaşanan bir pozisyonda Çaycumaspor takımından 26 forma numaralı Tarık Demirci karşılaşmanın orta hakeminin gösterdiği ikinci sarı ve sonrasında kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Çaycumaspor bu dakikaların ardından sahada 10 kişi mücadele etti. Maçın bir hayli atmosferli geçtiği sahada her iki takım ilk yarıda gösterdiği performansı ikinci yarıda da sürdürmeye devam etti. İlk yarı 0-0’lık skorla tamamlanırken, ikinci yarıda da herhangi bir gol kaydedilmedi.
GELİKSPOR TARAFTARI POLİSE SALDIRDI
90 dakikalık müsabakanın ardından 6 dakikalık duraklama dakikalarına geçildi. Bu dakikalarda da iki takımdanda bir gol atağı oluşmadı ve karşılaşma 0-0 sona erdi. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Gelikspor takımının taraftar gurubundan bir kişinin tribünden sahaya atlaması sonucu ortam gerildi. Bir taraftar ise 2 polise taş attı ve 1 polis atılan taştan yaralandı. Rakip futbolcularının yöneticileri taraftarı her ne kadar uzaklaştırma çabasına girmesine rağmen bu kez taraftar saha içindeki polisle tartışmaya başladı.
Öte yandan tribünde bekleyen ateşli taraftar gurubu ise olay çıkartmaya devam edince bu kez taraftar polise saldırdı. Polisin biber gazı sıkması ve jop ile mücadelesi sonucunda taraftarların arasında kalan Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin ise sıkılan biber gazından etkilendi. Başkan Sezgin daha sonra makam aracına bindirilerek hastaneye götürüldü. Polisle taraftarın uzun süreli devam eden tartışmaları sonucunda bir bekçi yaralandı. Öfkeli taraftarın tribünden polis eşliğinde çıkarılmasının ardından bu kez rakip taraftar girişinin olduğu bariyerler önünde ikinci kez tartışma çıktı. Polis burada yine taraftar grubuna biber gazıyla müdahale etti. Uzun bir süre devam eden tartışmalar daha sonra normale döndü. Ayrıca çıkan olaylar sonucunda Gelikspor taraftarından 4 kişiye idari işlem yapıldığı öğrenildi.
Maç öncesinde Çaycumaspor ve Gelikspor sahaya ‘Polis Haftası Kutlu Olsun’ pankartı ile çıktı. Çaycumaspor yönetimi ise Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen ile polis memurlarına çiçek ve Çaycumaspor forması takdim etti.