Ünlü siyasetçilerin ve yeşilçamın fotoğraflarını yaptığı tablolarla kıraathanesinde yaşatıyor
23 yıllık kıraathanesinde yeşilçamı ve siyasileri yaşatıyor
-ÖZEL İÇERİK-
Çaycuma ilçesine bağlı Şeyhler köyünde 23 senelik kıraathane işleten 48 yaşındaki Özcan Karahatıl, kıraathanesinde yeşilçamın ve Türkiye’de gelmiş geçmiş ve halen görev yapan ünlü siyasetçilerin fotoğraflarını yaptığı tablolarla yaşatıyor.
Şeyhler köyünün Merkez Mahallesinde ikamet eden kıraathane işletmecisi Özcan Karahatıl, yaklaşık 15 yıl önce merak ve ilgi duyduğu yeşilçamın ünlü sinema sanatçılarıyla, Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinde görev yapmış ve halen görevde olan siyasilerin tablolarını kıraathanenin duvarlarına asarak yaşatmaya başladı. Karahatıl ayrıca yaklaşık 300’den fazla tesbih koleksiyonu ile ilgi odağı oldu.
“İLK ÖNCE GAZETE KÜPÜRLERİ İLE BAŞLADIM, SONRA TABLOYA ÇEVİRDİM”
Yaptığı ve merak duyduğu anısını anlatan kıraathane işletmecisi Özcan Karahatıl, “Kahveyi ben 1999 yılında açtım. O zamanlar Sibel Can, Hülya Avşar, Erol Taş, Kemal Sunal meşhurlardı. Bizde gazete küpürlerinden bazen duvarlara asardık. Öyle bir durardı ve sigara dumanından sararırdı. Sonra aklıma fotoğrafçıya gidip resim çıkartalım dedim. Bu sanatçıların fotoğraflarını çıkardık. Buraya astık, astıkça sanatçılarda ilerledi. Sonu gelmedi ve halende sonu gelmiyor. Bizde yeşilçamın en eski sanatçılarını buraya astık” dedi.
“HER YENİ GELEN SİYASİLERİN FOTOĞRAFLARINI DA YERİNE ASIYORUZ”
Türkiye’de daha önce siyasi görevlerde bulunmuş devlet adamlarının fotoğraflarını da tablo yaparak asan Karahatıl, ‘Her yeni gelen siyasilerin fotoğraflarını da yerlerine asıyoruz’ diyerek; “Siyasilerden de ilk ruhsatı alırken Atatürk’ün resmini mecburiyetten koyuyoruz. Atatark’ü koyduk, sonra popüler Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Necmettin Erbakan. İlk önce Süleyman Demirel’i astım. Sonra Alparslan Türkeş daha sonra Adnan Menderes gibi Türkiye için uğraşmış kişileri astım. Her Cumhurbaşkanı ve Başbakanlık görevleri yapanların internetten resimlerini çıkarrtık. Onları da böyle köşeye koyduk. Her yeni gelen siyasilerin fotoğraflarını da yerine asıyoruz. Kendimize böyle bir güzel köşe yaptık” şeklinde konuştu.
“BENDEN DE HEDİYE OLSUN DİYEREK 300’DEN FAZLA TESBİH OLUŞTU”
Ayrıca kıraathanede hediye edilen tesbihleri de asarak koleksiyon haline getiren Özcan Karahatıl, tesbihlerin bir kısmı askere giderken gençlerin bıraktıklarını ifade ederek yaklaşık 300’den fazla tesbih olduğunu kaydetti. Karahatıl, “Tesbihleri de birkaç arkadaşımız bize hatıra vermişti. Askere gidiyorlardı, ‘Bu benden buraya hatıra kalsın’ dedi. 1-2 asker derken onları da buraya koyduk. Altlarına isimlerini yazdık. Askerden geldiler. O zaman askerlik 18 ay idi. Askerden gelince yeniden baktık ki tesbihler yerinde duruyor. Sonra yurt dışından gelen oldu. İşte ‘Bunlar ne?’ diyen oldu. Bende hediye , hatıra dedim. Onlarda ‘Benden de bir hediye olsun’ diyerek onlarda bize verdi ve bizde onların isimlerini astık. Azerbaycan’dan, Belçika’dan arkadaşlarımız geldi. Onlarda buraya astı. Hali hazırda 300’e yakın tesbih var. Dışarıda gelen benden tesbih istiyor. Güzel diyerek, cebinde varsa hemen veriyor. Buraya asmak ve vermek isteyen arkadaşlarımız olunca onlarda buraya asmak istiyorlar. Nasip olursa köydeki yaşlı insanlarımızın, fotoğraflarını albüm yapmak istiyoruz” dedi.
Haber: CUMA
Hit: 7759
Bu GRUPTAKİ HABERLER
Çaycuma Kent Ormanı Vatandaşların Gözdesi Oldu
Çaycuma'ya Hayran Kaldılar, Seneye 40 Kişi Geliyorlar