Devrek Sağanak Yağışa Teslim Oldu:
Elektrik Kesintileri ve Su Baskınları Yaşandı
Bugün sabah saatlerinde Zonguldak’ın Devrek ilçesi, aniden bastıran sağanak yağışla sular altında kaldı. Yağışın etkisiyle birçok sokak göle dönerken, otoparklar da sular altında kaldı.
Vatandaşlar zor anlar yaşarken, bazı mahallelerde elektrik kesintileri meydana geldi. Ayrıca, mobil şebeke altyapısında da aksaklıklar yaşandığı ve birçok noktada cep telefonlarının çekmediği bildirildi.
Yağışlar Sürecek, Yetkililerden Uyarı Geldi
Meteoroloji yetkilileri, gün boyunca bölge genelinde kuvvetli yağışların aralıklarla devam edeceği uyarısında bulundu. Zonguldak Valiliği, vatandaşları dere yataklarından uzak durmaları konusunda dikkatli olmaya çağırdı.
AFAD ve Devrek Belediyesi ekipleri, su baskını yaşanan bölgelerde tahliye ve müdahale çalışmalarını sürdürüyor.
Çaycuma Tedbirli Davrandı
Öte yandan, Çaycuma Belediyesi olası bir su taşkınını önlemek amacıyla geceden tüm mazgal kapaklarını açtı. Ekiplerin gün boyunca nöbet tutması sayesinde Çaycuma’da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.


