Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 22. Olağanüstü Kurultayı, Zonguldak’tan geniş bir delege katılımıyla gerçekleşti. Çaycuma’dan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve CHP Çaycuma İlçe Başkanı Fahri Diler, Çaycuma delegeleri olarak partinin kritik toplantısında yer aldı.
“Demokrasiye Sahip Çıkmak İçin Buradayız”
CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, kurultay öncesinde yaptığı açıklamada Zonguldak delegelerinin ortak duruşunu vurguladı. Dural, “Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak delegeleri olarak bugün, partimizin 22. Olağanüstü Kurultayı’nda demokrasiye, özgürlüğe ve örgüt iradesine sahip çıkmak için buradayız” dedi.
Açıklamasında kayyım uygulamalarına ve antidemokratik müdahalelere karşı olduklarını belirten Dural, şu ifadeleri kullandı: “Bizler, Cumhuriyetimizin ve partimizin köklü değerlerinden güç alıyor; kayyım anlayışına, darbe girişimlerine ve halkın iradesini yok sayan her türlü antidemokratik müdahaleye ‘hayır’ diyoruz. Demokrasiyi savunmak, sadece CHP’lilerin değil, tüm Türkiye’nin ortak görevidir. Biz Zonguldak delegeleri olarak, ‘kayyıma ve darbeye hayır’ irademizi en güçlü şekilde ilan ediyor; partimizin geleceğini örgütümüzün iradesiyle şekillendireceğimizi vurguluyoruz.”