Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Zonguldak ve çevresi için kritik uyarı geldi. Batı Karadeniz’i etkisi altına alacak olan yoğun kar yağışının, özellikle Çaycuma ilçesinde yüksek kesimlerde Pazartesi öğle saatlerine kadar 1 metreye ulaşması bekleniyor.
Ulaşım ve Buzlanma Tehlikesi
Yetkililer, şiddetli yağışla birlikte görüş mesafesinin düşeceği ve ulaşımda ciddi aksamalar yaşanabileceği konusunda vatandaşları uyardı. Gece ve sabah saatlerinde görülecek şiddetli buzlanma ve don olaylarına karşı sürücülerin zincir ve kış ekipmanları olmadan yola çıkmaması gerektiği vurgulandı.
Alınan Önlemler ve Çağrılar
-
Trafik Güvenliği: Emniyet ve Karayolları ekipleri, zorunlu haller dışında trafiğe çıkılmamasını, araçların kar küreme çalışmalarını engellemeyecek alanlara park edilmesini rica ediyor.
-
Saha Çalışmaları: Belediye ve Karayolları ekipleri, ana arterlerde tuzlama ve kar temizleme işlemleri için 24 saat esasına göre teyakkuza geçti.
-
Uzman Görüşü: Meteoroloji uzmanları, yağışın “metrelik kar” şeklinde görüleceğini belirterek, tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini hatırlatıyor.
