Çaycuma’da halk oyunları ve darbuka çalışmaları için yeni dönem hazırlıkları başladı. Çaycuma Halk Oyunları Topluluğu, ekim ayı sonunda yeni dönem çalışmalarına start verecek.
Topluluk Başkanı Nilgün Çelik, yeni dönemde halk oyunlarının yanı sıra darbuka ve ritim çalışmalarının da gerçekleştirileceğini belirterek, müzik ve dansa ilgi duyan herkesi çalışmalara katılmaya davet etti.
Çelik, yeni dönem çağrısında, “Ayaklar halk oyunları için, eller ritim için, gönüller de eğlenmek için hazır mı?” ifadelerini kullandı.
Halk oyunlarına ilgi duyanların yanı sıra müzikle ve ritimle ilgilenmek isteyen herkesin çalışmalara katılabileceğini belirten Çelik, yaş sınırının bir engel olmadığını vurguladı.
Çelik, “Müzik başlayınca yerinde duramayanlar, ‘Benim yaşım geçti’ deyip aslında içinden oynamak gelenler, biraz hareket, biraz müzik, bolca kahkaha isteyenler… Sizi bekliyoruz” sözleriyle Çaycumalıları yeni döneme davet etti.
Çaycuma Halk Oyunları Topluluğu’nun yeni dönem çalışmaları ekim ayı sonunda başlayacak.
