Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk’ten Atatürk’e Anlamlı Yürüyüş

Belediye Önünde Atatürk Anıtı Açılışı

Belediye Önünde Atatürk Anıtı Açılışı

Atatürk’ten Atatürk’e

Cumhuriyet Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı önünden başlayacak 7. Çaycuma Günleri’nin kortej yürüyüşü Çaycuma Belediyesi önüne yeni dikilen Atatürk Anıtı’nın açılışıyla son bulacak.
Çaycuma Belediyesinin düzenlediği 7. Çaycuma Günleri’nin kortej yürüyüşü anlamlı bir törene de sahne olacak. Cumhuriyet Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı önünden başlayacak kortej yürüyüşü Çaycuma Belediyesinin önüne yeni dikilen Atatürk Anıtı’nın açılış töreniyle son bulacak.

ANIT YENİ HİZMET BİNASININ GÖRKEMİNE YAKIŞACAK NİTELİKTE

Çaycuma Belediyesi yeni hizmet binasının önüne, Heykeltıraş Ahmet Uzun’a, binanın görkemine yakışacak bir anıt yaptırdı. Uzun, anıtın kompozisyonunu, frak giymiş Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde, elinde silindir şapkasıyla çektirdiği fotoğraftan esinlenerek oluşturdu.

CUMHURİYET’İN MODERNLEŞME VE ÇAĞDAŞLAŞMA VİZYONUNUN GÖRSEL SEMBOLÜ

Uzun, Türkiye Cumhuriyeti’nin modernleşme ve çağdaşlaşma vizyonunun görsel sembolünü sunduğu anıtta, Cumhuriyet’in eşitlikçi ve kucaklayıcı değerlerini sanatsal bir ifade ile yansıtmaya da çalıştı. Kompozisyondaki hareketlilikle genç Cumhuriyet’in durmaksızın ilerleyen dinamik yapısını betimlemeye çalışan Uzun, dönemin giyim tarzının evrensel bir simgesi fötrle de Atatürk’ün çağdaş dünya ile kucaklaşmaya verdiği öneme vurgu yaptı.

DEĞERİNİ HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA ANLIYORUZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Bölgenin en fonksiyonel yapılarından biri olan yeni hizmet binamızın en önemli eksiklerinden birini tamamladık. Her şeyimizi borçlu olduğumuz, değerini her geçen gün daha fazla anladığımız Ulu Önder Atatürk’ün binamızın görkemine uygun şekilde tasarlayarak bahçesine yerleştirdiğimiz 2,80 metre boyundaki anıtını Çaycuma Günleri etkinlikleri içinde yapacağımız bir törenle açacağız.” dedi.

4 ÜLKEDEN 7 HALK OYUNLARI EKİBİ DE KORTEJDE YER ALACAK

Anıtın kortej yürüyüşünün ardından açılacağını söyleyen Başkan Kantarcı, “Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Atatürk Anıtı önünden başlatacağımız kortej yürüyüşü Nihat Kantarcı ve Hürriyet caddelerini geçtikten sonra hizmet binamız önünde son bulacak. 4 ülkeden gelen 7 halk oyunları ekibinin rengârenk kostümleriyle yer alacağı yürüyüşün ardından anıtın açılışını yapacağız. Ben hem bu renkli kortejde yer almak hem de büyük Atatürk’e olan saygımızı bir defa daha göstermek için tüm vatandaşlarımızı 18 Temmuz Cumartesi günü saat 19.30’da ‘Atatürk’ten Atatürk’e’ adıyla yapacağımız kortej yürüyüşüne davet ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.