Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği (ANKABİR), Adalet Bakanı Akın Gürlek’i makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarı dileklerini iletti. ANKABİR Genel Başkanı Tuncay Gençer başkanlığındaki heyet, ziyarette bölge sivil toplum kuruluşlarının dayanışma mesajını paylaştı.
“Türkiye Yüzyılı, Adalet Yüzyılı Olmalı”
Ziyaret kapsamında bir açıklama yapan Genel Başkan Tuncay Gençer, adaletin toplumsal yapıdaki önemine dikkat çekerek “Türkiye Yüzyılı’nın aynı zamanda bir adalet yüzyılı olması” temennisinde bulundu. Sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, Batı Karadeniz bölgesinin sivil toplum vizyonu ve projeleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Geniş Katılımlı Heyet
Ziyaret programına Batı Karadeniz illerinin Ankara’daki temsilcileri ve bürokrasi dünyasından önemli isimler katıldı. Görüşmede yer alan isimler ve görevleri şu şekildedir:
ANKABİR Genel Başkanı Tuncay Gençer, ANKABİR Başkanvekili Hasan Kaya, ANKABİR Genel Sekreteri Dr. Yaşar Okur, Kırım Cumhurbaşkanı Danışmanı Doç. Dr. İsmet Zaatov, Ankara Bolulular Federasyonu Başkanı Mehmet Bilgin, Ankara Sinop İli ve İlçeleri Derneği Başkanı Burhan Akdoğan, Ankara Karabüklüler Derneği Başkanı Zeki Tunçkaya, Ankara Bartınlılar Derneği Başkanı Necati Erdem, Ankara Kastamonulular Federasyonu Başkanvekili Tevfik Güleryüz, Başkent Zonguldaklılar Derneği Başkanvekili Atay Savtekin, İşkadını Songül Uzunharman, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, DSİ Eski Genel Müdürü Kaya Yıldız, ABB Eski Genel Müdürü İsmail Hakkı Temizkök, TBMM Yasama Uzmanı Fuat Can Bayramoğlu, Hakime Şule Yurdakul, Tarım ve Orman Bakanlığı Temsilcisi Tuba Karkınçam.
Teşekkür ve Hediye Takdimi
Heyetin tanışma sunumlarının ardından, bölgeye özgü geleneksel ürünler ve kitaplar Bakan Akın Gürlek’e takdim edildi. Adalet Bakanı Gürlek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyeti ilerleyen dönemde daha kapsamlı bir görüşme için tekrar ağırlamak istediğini belirtti. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

