Ulaştırma Bakanı Açıklama Yaptı: Karaelmas Ekspresi Yeniden Raylarda
Zonguldak’ta turizm ve demir yolu ulaşımına katkı sağlayacak Turistik Karaelmas Ekspresi, 2 Ekim’de yeniden seferlere başlıyor. Ankara-Zonguldak arasında işleyecek tren, ekim ve kasım aylarında toplam 4 gidiş, 4 dönüş seferi yapacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara ile Zonguldak arasında işletilen Turistik Karaelmas Ekspresi’nin 2 Ekim itibarıyla yeniden raylara ineceğini açıkladı.
TCDD Taşımacılık AŞ, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Zonguldak İl Özel İdaresi iş birliğiyle hayata geçirilen Turistik Karaelmas Ekspresi, Batı Karadeniz’in doğal, kültürel ve endüstriyel mirasının demir yolu üzerinden keşfedilmesine imkan sağlayacak.
İlk Sefer 2 Ekim’de
Bakan Uraloğlu’nun açıklamasına göre tren, Ankara’dan Zonguldak’a 2, 16 ve 30 Ekim ile 13 Kasım’da, Zonguldak’tan Ankara’ya ise 3, 17 ve 31 Ekim ile 14 Kasım’da hareket edecek.
Ankara-Zonguldak seferleri cuma günleri saat 23.00’te, Zonguldak-Ankara seferleri ise cumartesi günleri saat 23.00’te gerçekleştirilecek.
Toplam 7 vagondan oluşacak Turistik Karaelmas Ekspresi’nde 6 yataklı ve 1 yemekli vagon bulunacak. Tren, 120 yolcu kapasitesiyle hizmet verecek.
Yenice’de Gezi Molası
2026 programında Ankara’dan Zonguldak’a gelen yolcular için Yenice’de, dönüş güzergahında ise Çankırı ve Kalecik’te gezi amaçlı duraklamalar yapılacak.
Karaelmas Ekspresi’nin, Zonguldak’ın tarihi ve endüstriyel mirasının yanı sıra Batı Karadeniz’in doğal güzelliklerinin tanıtımına da katkı sağlaması hedefleniyor.
